30 august 2009

Ranua Zoo

Vi besluttede os for at lave en dagstur til Ranua for at besøge Ranua Zoo. Turen startede i Rovaniemi med en næsten fyldt minibus. I løbet af de 80 km sydøst over mod Ranua tømtes bussen efterhånden som tydeligvist lokale passagerer stod af.


Ranua Zoo viste sig at være opbygget på en meget behagelig måde: I stedet for at rydde skoven der hvor parken skulle være, har de lagt parken i skoven - man går gennem skoven ad en sti fra dyr til dyr. Desuden var der udelukkende finske og arktiske dyr i parken, uden at det af den grund blev kedeligt.


Efter vi var kommet igennem parken, kiggede vi på uret og besluttede os for ikke at gå ind til Ranua by, men blot vente på den næste bus tilbage mod Rovaniemi. Mens vi ventede, så vi et egern der havde fundet en skat: nogle pommes frites, som den hentede en ad gangen i en skraldespand. Senere kom bussen: denne gang en af de større - til gengæld var der ingen andre passagerer med da vi steg på. Eftersom bussen kom hele vejen fra Kajaani, håber vi lidt at der havde været nogle andre med tidligere på turen..

Ingen kommentarer: