26 marts 2010

Matriarken fylder rundt

Fredag d. 18. marts 1910 fik bestyreren på Brændeskov Mejeri på Sydfyn en datter. Datteren, som blev døbt Rigmor (og mange år senere fik et barnebarn ved navn Tue), skulle vise sig at være af et sejere stof end de fleste. Umiddelbart lyder det måske ikke som om hun kom så vidt omkring, når vi fortæller at man 100 år senere finder hende bosat på en gård udenfor Brudager, mindre end 5 kilometer fra fødestedet. Men antallet af gæster der kom til åbent hus og mængden af blomster de gav, vidner om et aktivt liv.

Omtrent en tredjedel af blomsterne

Selvom antallet af folk der passerer de 100 år i Danmark vokser væsentligt hurtigere end befolkningen i almindelighed modtager man stadig en lykønskning fra hoffet - og Rigmor kom da også på forsiden af amtsavisen. Men da TV2 ringede på selve dagen for at høre om de måtte komme og stille et par spørgsmål fik de nej - det havde hun ikke tid til. Egentlig havde vi regnet med at hun skulle have en eftermiddagslur efter åben-hus-arrangementet og inden middagen med den nærmere familie om aftenen, men hun havde alt for travlt med at kigge på de mange blomster og tilhørende kort...

Tue og mormor Rigmor

Vi følte os unægteligt lidt slappe da vi om aftenen efter den store middag måtte give op og gå til køjs inden fødselaren - og bedre blev det ikke af at hun var oppe før os andre næste morgen.

Ingen kommentarer: