22 maj 2008

Geneve – part 2.0

På grund af den administrative opdeling er det ikke særlig let at finde et præcist befolkningstal for byen Geneve som helhed. City of Geneva angives til 185.000, canton'en 450.000, mens hele Geneve-området, der inkluderer 9 selvstændige byer, løber op i 610.000. Et par af disse 9 byer ligger helt klart indenfor det sammenhængende Geneve, mens andre ikke gør, så vi har debatteret en del, hvor stor vi oplever byen som værende. Umiddelbart virker den lidt mindre end København, men det skyldes vist primært at den ikke breder sig over helt så mange forstæder, for i bymidten bliver vi ved med at opdage nye kvarterer der har midtby-stemning, hvorfor en sammenligning med København måske alligevel ikke er helt forkert.

Et interessant fænomen ved byen er, at der ikke er specielle bygningsmæssige forskelle på de enkelte kvarterer. Lejlighedskomplekser fra 20’erne, 50’erne og 60-70’erne ligger side om side, hvad enten der er tale om et af de bedre kvarterer, midtbyen eller de billigere boligområder.

Men selvom der så ikke er åbenlyse fysiske forskelle mellem de forskellige bydele, så kan man jo sagtens fornemme om man er i det lidt kedelige bank-kvarter (undskyld til jer læsere der er bankfolk, men vi kan vel godt blive enige om at banker aldrig har bidraget i særlig grad til et dynamisk byliv), i ’red light district’ (af helt indlysende grunde), i de dyre handelsgader (om ikke af andre grunde så pga. de handlende) eller i de lidt mere anonyme boligkvarterer.

Ingen kommentarer: