24 oktober 2009

Stadshuset

På Kungsholmen i det centrale Stockholm findes Stadshuset (som er Stockholms rådhus - og ikke at forveksle med det nærvedliggende Rådhuset, som huser Stockholms Tingsrätt, altså domstol). Opført i årene umiddelbart efter indvielsen af rådhuset i København er det næppe tilfældigt at Stadshusets tårn er én meter højere end det på rådhuset i København.

Stadshuset set fra Mälaren (i juni)

Stadshuset er måske mest berømt for at huse den årlige festmiddag ved Nobelprisuddelingen den 10. december, men danner også rammerne for en mængde andre receptioner. Først i oktober blev der afholdt velkomstreception for udenlandske studerende og forskere ved de højere læreanstalter i Stockholm. Tue sagde naturligvis ikke nej til en frokost på byens regning.

Stadshusets blå sal

Mens den blå sal ikke er synderligt blå (historien lyder at det oprindeligt var meningen at den skulle males blå, men da arkitekten så salen opført med røde mursten besluttede han at lade den stå som den var - uden at gide at ændre navnet), lever guldsalen helt op til sit navn: væggene er mosaikbelagte med motiver fra Stockholms historie og baggrundsfarven er guld.

Stadshusets guldsal

Ingen kommentarer: