22 maj 2011

Blidö

Da Kirsten og Steen endnu en gang lagde vejen forbi Stockholm planlagde vi en tur på vandet på en solrig dag i maj.

Afgang fra Strömkajen

Vi satte kursen mod Blidö for at prøve at komme lidt op i den nordlige del af den Stockholmske skærgård.

Skarvkoloni

Det skulle dog vise sig at der var et lille problem i vores planlægning. Dagen inden vores tur ringede vi til Blidö Wärdshus for at spørge om de ville have åbent den dag vi kom til Blidö. Det fik vi at vide at de ville - men da vi kom derud viste dette sig at være en misforståelse. Så der stod vi, frokostsultne, ingen åbne restauranter og med 3-4 timer til næste båd væk fra Blidö. Vejret var heldigvis smukt, så vi prøvede at slappe lidt af og få det bedste ud af det.

Her kan man lige holde til at slappe af med en bog..

Det viste sig at der gik en bus fra Blidö ind til Norrtälje en time tidligere end næste båd - og vores maver dikterede at den skulle vi med. Det viste sig at være en interessant tur: For at komme ind til fastlandet var bussen med ikke mindre en 2 af de typiske små gule bilfærger (fra Blidö til Yxlan og fra Yxlan videre til Furusund) og krydsede 6 broer (Furusund-Svartnö-Humlö-Idö/Nässelgrundet-Storö-Solö-fastland).

Google maps: Turen fra Blidö (nederste højre hjørne) til fastlandet (øverste venstre hjørne)
Klik på kortet for at se en større udgave

Vel fremme i Norrtälje skyndte vi os at få et måltid (sen frokost/tidlig aftensmad) på en pub inden vi tog en noget kedeligere ekspresbus fra Norrtälje til Stockholm (Motorvej - Gaaaaaaaaaab).

Ingen kommentarer: