16 september 2007

HH1: Pu'uhonau o Honaunau strand

Så er vi kommet så langt i billede-sorteringen, at vi kan blænde op for bloggens nye kategori: Hawaii Historier!
Da vi selv synes at lange, kronologiske ferieberetninger er ret kedelige at læse, vil vi skrive om et blandet udvalg af små og store begivenheder fra turen, som først og fremmest vil være styret af, hvilke billeder vi har lyst til at vise.

Første indlæg viser stranden ved øens sidste tilbageværende pu'uhonua, dvs. et helle-sted.

Det var en vigtig del af den gamle Hawaii kultur, at de der brød et tabu - som ellers blev straffet med dødsstraf for at imødegå gudernes vrede - kunne få en ekstra chance, hvis det lykkedes dem at nå frem til en pu'uhonua inden deres stamme slog dem ihjel. Hvis de nåede frem til pu'uhonuaen, gennemgik de en ceremoni og kunne derefter trygt vende tilbage til landsbyen. Pu'uhonauen fungerede også som hellested for børn, kvinder og gamle under krige, idet alle respekterede deres funktion.

Området ligger meget smukt ud til vestkysten, og er omgivet af et stort rev, kaldet 'Two Step', som nogle dage efter dette besøg gav os en dejlig snorkle-oplevelse. Denne dag begyndte det nemlig kort tid efter dette billede at styrtregne, og da vi havde stået 20 minutter under en palme (et i øvrigt ikke særlig effektiv værn mod troperegn) og derpå sidddet 20 minutter i bilen også, uden at der var udsigt til opholdsvejr, opgav vi videre udforskning og kørte hjem.

Ingen kommentarer: