19 september 2007

HH3: Papakolea - stranden med grønt sand

Én blandt mange grunde til at valget for ferien faldt på Big Island af alle de hawaiianske øer, var for Lisbeth især udsigten til at besøge stranden med grønt sand - et dejligt geologisk udslag af øens vulkanske aktiviteter.

Stranden ligger sådan lidt til venstre for USAs sydligste punkt - meget sigende kaldt 'South Point' - og kræver en god times vandring udover flad lavamark med passatvinden lige i ansigtet.

Vi forsøgte faktisk at starte tidligt for at undgå den værste hede, men grundet diverse oplevelser på vejen, blev det faktisk lige omkring middag, før vi fik startet... tsk, tsk.

At Lisbeth slog sin fod til blods på en lavasten allerede fra starten, hjalp ikke just på den gode oplevelse af vandringen, men det var bestemt besværet værd. Og heldigvis havde vi jo medvind på vejen tilbage.

Inden vi nåede helt ud til selve stranden, kom vi forbi dette sted (foto ovenfor), hvor det grønne sand smukt blander sig med en stribe rødt.

Sandet på stranden var ikke helt så grønt, idet olivinen (som er de grønne mineraler) er mere blandet med sort sand, men det var meget tydeligt anderledes end de sorte sandstrande, og ved nærmere eftersyn glimtede olivinen igennem som en slags guldstøv i de sorte sandkorn.

1 kommentar:

Lisbeth sagde ...

Hej Tue og Lisbeth - Velkommen hjem fra Hawaii... og også pænt tak for besøget ovre på vores blog/hjemmeside... Vi Californiske Lisbeth'er må jo holde sammen! ;0)