18 februar 2008

Check-kultur

Når man er vant til, at ingen under 50 år i den danske omgangskreds ejer et check-hæfte (hvoraf de fleste vel nærmest heller ikke bruger kontanter længere), så var Tue noget overrasket over at han var nødt til at anskaffe sig et for overhovedet at kunne betale husleje, vand-regning etc. herovre.

Checks bliver nemlig brugt i den helt store stil: de fleste her i Goleta SKAL betale husleje ved at sende en check til deres udlejer; husmødrene står gladelig og skriver checks i supermarkedet, hvor der også er skiltet med de gebyrer som en ’bounced check’ pålægges; og det antages generelt at man betaler sine regninger med check – hvad enten det er skat, avis-abonnement etc. Som en af de få offentlige instanser havde Goleta vandværk tidligere et system hvor man kunne betale regningen via banken, men da de i 2007(!) skiftede system forsvandt den mulighed og vi var tilbage ved check-betaling – suk!

Den eneste fordel ved hele miseren er, at man dermed har endnu et medie at udtrykke sin personlighed via. Man får nemlig uanede valgmuligheder når det kommer til checkenes fortrykte design:

Ingen kommentarer: