15 juni 2008

IKEA projekter

Da vi jo fik komfuret installeret i sidste uge, kunne vi i denne weekend begynde at montere alle de flade IKEA-pakker som vi har haft stående i køkkenet siden vi lavede 'den store IKEA-ekspedition' 2. maj - især da Tue også kunne låne en slagboremaskine med hjem fra uni. Vi har nu både håndklæde-stang, krydderihylde, knivskinne og meget andet, der kan gøre dagligdagen lidt mere funktionel, så nu mangler vi vist primært at få savet et par bordplader til - og monteret dem - før vi er nogenlunde igennem boligindretningen for denne omgang.

IKEA-ekspeditionen kalder i øvrigt i sig selv på et par uddybende kommentarer. Da vi kun tog ganske få (køkken-)ting med os fra USA, var vi nødt til at lave den store ekspedition før vi overhovedet kunne bo i den nye lejlighed. Alene en seng og nogle dyner kan jo være meget praktisk for slet ikke at tale om kopper, pander, stole, borde, lamper og ...

Vi havde lavet et grundigt forarbejde med at måle lejligheden op; gennemsøge IKEA i Aubonnes hjemmeside for at finde ud af hvilke ting de havde hjemme og udarbejdet diverse B-planer i tilfælde af at vi f.eks. ikke ville kunne få det valgte bord i den ønskede træsort eller noget. Da vi havde lejet en chauffør med bil til at afhente os derude senere på dagen, skulle vi jo i hvert fald have alle de ting med hjem, som vi ikke selv ville kunne hente på et senere tidspunkt.

Så vi tog toget til Aubonne, så vi stod ved indgangen præcis til åbningstid. Det var der så også 75 andre mennesker der gjorde, hvilket alligevel var en del flere end vi havde forventet trods forlydender om at der altid er mange mennesker i IKEA hernede.

Desværre for Tue var det måske ikke den ideelle måde at få taget sin IKEA-mødom på (jo, I læste rigtigt; Tue må som en af de sjældne have undgået at komme i IKEA i løbet af sin studietid...) men vi fik os da manøvret rundt i udstillingerne, skrevet reol-numre ned og efter en rum ventetid bestilt de ønskede køkkenelementer. At man overtager lejlighederne strippede for køkken-inventar er nok en stor faktor i IKEAs tiltrækning på de utallige expat's der til stadighed flytter ind og ud af Geneve.
Undervejs fik vi da også spist svenske kötbullar i cafeteriaet, hvilket nok var meget godt for blodsukkeret, for da vi var ca. halvvejs igennem køkkenafdelingen begyndte panikken så småt at brede sig. Vi havde nu været i IKEA i over 5 timer og manglede stadigvæk at finde alle de store ting ude på lageret for slet ikke at tale om at stå i kø ved kassen sammen med de mange andre mennesker. Så vi delte os op - Tue blev sendt ud for at finde de store møbel-pakker, mens Lisbeth lavede en hurtig raid i lampeafdelingen.

Køen ved kasserne var heldigvis ikke alt for lang, så vi var faktisk nået ud af butikken, da vores kørelejlighed dukkede op. Og trods den sidste hektiske time, så gjorde vi det faktisk meget godt: pga. forkert nedskrevet reol-nummer endte spisebordet godt nok med at være sortmalet i stedet for af eg, og vi fik aldrig valgt nogle ekstra sengebetræk, men bortset fra et par enkelte udsolgte småting (hjul til vasketøjskurven og en knagerække) fik vi faktisk alting med derovrefra - inklusive et par praktiske ekstrating såsom lidt værktøj og skruer og søm.

Desværre har vi ikke et billede af de to store overlæssede vogne vi skubbede ud derfra, men baseret på de forundrede/medlidende/chokerede/forskræmte blikke vi modtog, har det sikkert set lidt overvældende ud.

Ingen kommentarer: