11 november 2008

Grand Lyon Vélo

Allerede inden vi tog til Lyon havde vi læst om deres bycykelsystem og glædet os til at finde ud af om det virkede så godt i praksis som det lød til. Vi havde ikke været mange minutter i byen før vi så den første bycykelstation.


Systemet bliver tydeligvis flittigt brugt. Man ser mange cykle rundt på de let genkendelige bycykler, og visse stationer vi kom forbi havde "udsolgt".


Terminalen kunne dog venligt henvise til nærmeste station, og de var placeret ret tæt (i hvert fald i de dele af byen vi besøgte).


Det lykkedes os at trække to én-uges-abonnent-kort i automaten og at få lejet to cykler (på trods af at automaten halvvejs igennem transaktionen slog om fra engelsk til fransk - fyyyyyy!) så vi kunne komme lidt længere omkring på vores søndag i Lyon. Selve cyklerne havde vi ikke meget at udsætte på - de var lidt tunge (solidt byggede), med 3 gear, cykelkurv, lås og for- og baglygter (tilsyneladende induktionsdrevne). Vi endte med at betale 8 Euro pr. cykel, hvilket kunne have været mindre, hvis vi havde været bedre til at returnere cyklerne til systemet når vi gjorde ophold rundt omkring. Når man lige ser bort fra systemets manglende evne til at kommunikere ordentligt på engelsk, må vi erklære os som begejstrede brugere.

Ingen kommentarer: