20 januar 2010

BB1: São Paulo


De sidste par uger har vi mest blogget om svenske juletraditioner, sne og is, men vi indledte jo faktisk juleperioden med et ordentlig skud sommer og sol. Så for at samle op på vores tur til Brasilien indleder vi her en lille blog-serie, som vi har kaldt Brasilianske beretninger.


Udgangspunktet for vores besøg var São Paulo, og selvom vi har været i store byer tidligere, overgår São Paulos vidtstrakte arealer bestående udelukkende af højhuse alt hvad vi tidligere har oplevet. Lisbeth fløj ind over byen i dagslys, og det var helt ubegribeligt at se fra luften, hvor uendeligt langt byen strakte sig. Flyver man ind over Los Angeles flyver man også over by i et godt stykke tid, men det meste af det er villaer og man er ikke i tvivl om hvor byens centrum befinder sig - den fornemmelse mister man i São Paulos betonjungle.

Langt de fleste bygninger er naturligvis nogle beton-skrumler, men ind imellem lå gamle, koloniale bygninger og især i de centrale forretningskvarterer var der tænkt over arkitekturen - både i interessante detaljer og facade-spejlinger:


São Paulo er ikke en by med særlige 'must-see' seværdigheder; oplevelsen består primært i blot at være der og opleve så massiv og kompleks en by. Men de har dog et meget smukt monument til ære for de 'Bandeirantes' der udforskede (slavebandt og koloniserede kunne være mere præcise ord...) de indre egne af det nuværende Brasilien i det 16.-18. århundrede.
Ligner det noget der er set et andet - og bestemt relateret - sted?!


Og hvis nogen skulle være i tvivl om hvorvidt vi overhovedet var i troperne, kommer her beviset:

Ingen kommentarer: