24 januar 2010

BB3: Sydamerikansk dyreliv


En af de vigtigste grunde til at vi havde valgt at flotte os og bo på hotellet INDE i Iguaçu National Park var forhåbningen om at tidlige morgenture kunne byde på gode dyre-oplevelser. Og vi blev da på ingen måde skuffet i den henseende - her er nogle af dem vi fik fanget på kamera.


Denne storfamilie af coatis (vist nok næsebjørne på dansk, en slags sydamerikansk vaskebjørn) lod sig observere ret ubekymrede hvis bare vi ikke forsøgte at komme ALT for tæt på. De fire forældre havde travlt med at spise og gav faktisk ikke ungerne den mindste opmærksomhed. Det resulterede da også i, at da en unge ikke kom med flokken over vejen, stod den fortabt tilbage indtil en bror/søster opdagede at den manglede og kom halvvejs tilbage for at lede den på rette vej - og så kan det nok være at den fik fart på!


Da vi så noget trisse rundt på vejen den følgende morgen, forventede vi at det ville være endnu en coati, så stor var vores overraskelse, da vi opdagede, at det var et bæltedyr. Disse burde ellers være nattedyr, så vi havde slet ikke tænkt på om vi mon ville se nogen. Han (hun?) forsvandt alt for hurtigt i første omgang til at vi kunne få et tydelig kig, så det var meget venligt, at han (hun?) åbenbart ville krydse tilbage over vejen igen. Dét er virkelig et mærkeligt dyr!


Et andet dyr der måske ikke er så mærkeligt i sig selv var dette marsvin, som vi så i den argentinske del af nationalparken. Men det er altså fuldstændig surrealistisk at se dette kendte kæledyr sidde på en plæne og græsse som et andet lille jordegern!


Endelig var vi forundrede over mødet med den sydamerikanske svane. Vi var begge bekendt med Australiens sorte svaner, men ingen af os vidste at der skulle findes en særlig sydamerikansk variant. Men det gør der - og den kan vel bedst betegnes som en mellemting mellem de hvide og de sorte svaner...

Ingen kommentarer: