01 februar 2010

BB5: Feliz Natal

Det var jo lige omkring overgangen mellem november og december at vi var i Brasilien - så de var naturligvis i fuld gang med at pynte op til den kommende højtid. Interessant nok er det de samme symboler som vi kender fra vore egne, mere nordlige, egne der kædes sammen med julen i Brasilien: sne, korpulente julemænd i tykke røde frakker, pyntede juletræer og isbjørne (?!). Sne virker ganske givet eksotisk og tillokkende på disse breddegrader - i et land der stort set aldrig oplever sne og frost (på nær oppe i bjergene i de allersydligste stater). Men når man går og storsveder i den tidlige subtropiske sommer virker nogle totter vat i hækken bare ikke særligt troværdigt.


På Avenida Paulista virkede det lidt som om de store banker konkurrerede med hinanden om den mest overdådige julepynt. Det muligt at der kom mere til efter vi forlod området, men ellers giver vi prisen til etablissementet afbildet nedenfor. I dagslys virkede det blot en kende overbehængt med julepynt, men fra sidst i november og året ud blændede de hver aften i tidsrummet mellem 18 og 22 hvert tyvende minut op for deres juleshow med talende mekaniske dukkehunde, dansende og julemedley-syngende kor samt snemaskiner.


Huskede vi at nævne juletræerne? En storby som São Paulo må nødvendigvis have et stort juletræ - så skidt med om der rent faktisk er tale om et enkelt træ.

Men stort det var det: hvis man kigger godt efter kan man lige skimte den mand der står i toppen - lige ved stigen op til den store julestjerne.

Ingen kommentarer: