29 august 2010

Diverse Postkasser


I København så vi den store postkasse afbildet ovenfor. De skulle eftersigende være ganske udbredte i Danmark efterhånden, og hvis vi har forstået det ret er fidusen at man kan hente sine pakker der døgnet rundt alle årets dage - i stedet for at være begrænset til posthusets åbningstider.

Eftersom vi ikke bor i Danmark har vi naturligvis ikke afprøvet systemet, men vil blot her tilføje at der i Sverige findes meget få egentlige postkontorer - i stedet samarbejder de med nogle landsdækkende butikskæder, således at man oftest må hente (og sende) sin post i enten en Pressbyrån (kiosk) eller ICA Nära (købmandsbutik).

Og apropos Sverige, så er det jo her vi har fundet den lille postkasse med egernet afbildet her til højre. Mere præcist har vi fundet den på Lidingö langs vores nye cyklevej til og fra arbejde.

Slutteligt vil vi omtale en særlig postkasse, vi faktisk ikke så - vi så kun skiltningen afbildet nedenfor. For de ikke fransk-kyndige kan vi oplyse at der er tale om en særlig postkasse for bilister.

Ingen kommentarer: