25 marts 2009

Bern

Efter at have boet her i næsten et år mente vi at det var på høje tid at besøge Bern - både fordi den kun ligger to timers togtur herfra, og fordi vi jo ikke kan flytte fra landet uden at have besøgt Schweiz' hovedstad.

'Vi' var os og Emilia, som Lisbeth kender fra sit studieophold i Rotterdam og som for nyligt er flyttet til Geneve. Verden er lille, Europa endnu mindre og Geneve allermindst for Emilia er flyttet ind i gaden bag vores!


Det var en utrolig kold og blæsende dag, men dog med høj sol, så med hjælp fra frokost- og kaffepauser klarede vi alligevel at være ude det meste af dagen.

Ingen af os vidste noget særligt om byen inden, men den ligger utrolig smukt i en bugtning af floden Aare (for en gangs skyld ikke en by ved en sø!) og har sågar en Unesco-udpeget middelalder midtby. Med et par interessante museer og nogle dejlige spisesteder oven i hatten er det bestemt nok til at gøre et besøg i byen.


Schweiz' parlament ligger naturligvis i Bern og holder til i en meget smuk paladsagtig bygning, der desværre var lukket for omvisning netop denne lørdag, og som også er helt umulig at fotografere på markedsdag.

Det er dog også klokketårnet - Zytglogge - der er byens vartegn, og vi vendte troligt tilbage til det lige før timeslaget for at se urets små figurer gøre hvad de nu skulle gøre, men var nu ikke specielt imponerede.

Til gengæld var vi ret vilde med de figurer der står på toppen af springvand spredt rundt omkring i byen (nederste foto), hvor især trolden der spiser små børn er meget spøjs.

Ingen kommentarer: