03 marts 2009

Parallel-import

Indlægget om importerede bage-ingredienser i forrige uge fik os til at tænke nærmere over hvilke andre ting vi egentlig får hidkaldt fra andre dele af verden. Der er selvfølgelig visse produkter som endnu ikke fåes alle steder og som man bliver nostalgisk over (TimTams fra Australien; rullepølse fra slagteren i Herning; Toms chokoladeskildpadder) men strengt taget ikke har BRUG for. Men her skal det handle om ting som vi ikke kan undvære eller hvor vi ikke har kunnet finde alternativer, der er gode nok til for alvor at hamle op med de foretrukne.


Først tingene vi får bragt fra/henter i Danmark:

Ostestrenge - Den danske/skandinaviske osteskærer har endnu ikke fundet vid udbredelse og derfor må vi sende bud efter reserveklinger nordfra når det går galt. Heldigvis hverken fylder eller forbruges en pakke med tre klinger særlig meget/hurtigt.

Lakrids - for mod forventning er det stort set umuligt at købe lakrids her i Geneve. Med nærheden til Nordeuropa havde vi forventet at det ville være vidt tilgængeligt, men faktisk var det nemmere at finde i Californien hvor Trader Joes førte Panda lakrids (kendere vil vide hvad dette er) som en del af deres almindelige udvalg. Her i Geneve er bedste bud at tage til Ikea, men der er både langt og et begrænset udvalg så vi har efter flere besøg i og fra DK fået opbygget et vist lager.

Lypsyl - Til trods for at der står en US-adresse på vores Lypsyl-læbepromader lykkedes det os aldrig at finde dem i Santa Barbara og heller ikke her i Schweiz har vi set dem. Så vi sørger for at købe dem når vi er i Danmark, for forsøg på at finde alternativer har ikke været succesfulde. Da vi foretrækker samme mærke, og de jo ikke fylder alverden, er det jo ikke så besværligt.

Bøger - Vi holder begge af en række danske og skandinaviske forfattere så for at kunne følge disse forfatterskaber forefindes ofte danske bøger på vores ønskesedler. Før Lisbeth flyttede til Californien forsøgte hun også at holde Tue ajourført med de bedste danske film, men her har vi nu helt opgivet at følge med.

Efter tiden i USA er vi dog også blevet relativt afhængige af visse produkter derovrefra:

Biotherm cleansing foam - Ja ja, Biotherm kan man da købe i Schweiz, men altså ikke den særlige skum-sæbe som en emsig sælgerske i Nordstrom, Seattle fik Lisbeth til at afprøve og derpå foretrække. Så stakkels Drew måtte ved sit besøg i Holland i december slæbe adskillige flasker med over Atlanten.

Gillette clear gel - Nu er det jo ikke kun Lisbeth der er sært vanskelig mht. bestemte produkter for da Tue ved ankomsten her i Geneve fandt ud af at det ikke var til at opstøve Clear Gel-versionen, importerede han straks 6 stks Gillette fra England. Og de holder stadig - og formentlig et år frem! - så her blev Drew ikke sendt afsted på shopping.

Excedrin tension headache - Drew blev derimod også sendebud da Lisbeths Excedrin-beholdning var løbet ud i november. Men nu hvor han overbragte en kæmpe portion (250 stk. - nej, amerikanerne prøver ikke at skjule deres medicinforbrug) burde det også kunne holde en rum tid fremover.

Amerikanske blade - De engelsksprogede bøger kan vi heldigvis relativt let finde her i Geneve og ellers er vi storkunde hos Amazon, men Lisbeth savner i den grad at kunne gå i Borders og nyde udbuddet af diverse blade. Et af de få blade hvorpå det var til at betale et oversøisk abonnement er Bon Appetit, så hver måned tester vi både effektiviteten af det amerikanske og schweiziske postvæsen (hidtil har vi fået 2 ud af 3). Øvrige blade kan man så overveje at betale i dyre schweiziske franc for, hvorfor hun som oftest klarer sig uden....

Umiddelbart tror vi ikke at der er schweiziske produkter som vi fremover skal have sendt det næste sted hen, men vi kan nok først sidenhen vurdere HVOR afhængig vi er blevet af Gruyère Salé!

Ingen kommentarer: