30 september 2010

Tidernes Vej


Fra Uppsala kan man tage nordpå ad en vej, der på et almindeligt bilkort blot hedder vej 272. Der hvor vej 272 stopper kan man fortsætte længere nordpå ad vej 83 - hele vejen til Ånge, der ligger ca. 90 km vest for Sundsvall. Denne strækning menes at have været brugt som vej i mindst 2000 år, hvorfor den har fået navnet 'tidernes vej' - og sin egen hjemmeside.


Vi havde hørt om at det skulle være en smuk tur gennem svensk landskab og havde også snakket lidt løst om at leje en bil for at køre en del af strækningen (hele turen er 400 km). Det var dog først da vi opdagede at turen går igennem den svenske by med det utroligt flotte navn Harbo at der rigtigt kom gang i planlægningen.


Det endte med at vi besluttede os for endnu en biludflugt med vores trofast tilbagevendende feriebarn.

Tämnaren


Lige udenfor Harbo gjorde vi også stop i Kalvnäset naturreservat, hvor vi spiste vores medbragte kanelbuller ved Tämnarens bred.

Dalälven

Siden fortsatte turen til Gysinge, hvor man krydser Dalälven og passerer gennem et hjørne af nationalparken Färnebofjärden, hvor man blandt kan lære lidt om vandkraft ved hjælp af en interaktiv installation.

Hvordan en mølle kan udnytte vandkraft


I de sidste dagstimer kom vi den flotte vej hen over Storsjön ind til Sandviken (der desværre ikke selv inspirerede til et længere besøg), inden vi vendte snuderne mod Gävle og kørte hjem langs kysten.

I Sandviken centrum

Ingen kommentarer: