23 januar 2008

Gode film-oplevelser

Nu hvor Oscar-ræset for alvor sætter ind vil vi lige opsummere nogle af vores seneste film-oplevelser. I december blev biograferne efter en lidt kedelig periode nemlig nærmest oversvømmet med lovende film, og vi har gjort et ihærdigt forsøg på at få set nogle af dem mens de stadig gik. Der er ret hurtig rotation herovre – med mindre det drejer sig om storfilm som ”Spiderman 3” eller ”The Kite Runner” – så man skal ikke smøle med at komme af sted. F.eks. missede vi fuldstændig ”Margot at the Wedding” da den kun gik én (1!) uge på trods af prominente skuespillere som Nicole Kidman og Jennifer Jason Leigh. Nu satser vi så på at nå den via Netflix inden vi rejser herfra.

Den gode film-periode blev smug-indledt i oktober med en sær-forestilling af ”Eastern Promises” på universitetet, hvor der efterfølgende var en session med David Cronenberg. Meget interessant og mod forventning en meget morsom mand.
Da Lisbeth efterfølgende søgte info om filmen, fandt hun ud af at da filmen blev præsenteret på film-festivalen i Toronto havde Viggo Mortensen valgt at tage en rød DBU-sweatshirt på. Meget classy mand, hva’.

Coen-brødrene glædede ved at vende tilbage til tidligere tiders storhed i deres ”No Country for Old Men”, som er ufattelig godt cast’et, med meget smukke scener og helt ufattelig nervepirrende (ifølge Tue i lighed med 'Blood Simple'). Vi måtte lige hen på det lokale mikro-bryggeri og snuppe en øl eller to inden vi cyklede hjem i mørket.

Lille-juleaften havde vi en skøn all-round biograf-oplevelse, da vi tog bussen op til en lille ’art cinema’ i den del af Santa Barbara der ligesom kryber op ad bjergsiderne. Vi skulle se ’The Savages’ med Philip Seymour Hoffman og Laura Linney, hvilket i sig selv var en dejlig film. Højst anbefalelsesværdig.

Da vi var kørt op i højderne i dagslys med søndagens sidste bus var det dog et yderligere element af den gode oplevelse at komme ud af biografen og se ud over hele Santa Barbara by som lå badet i fuldmånens lys. Vi måtte jo så også gå ned, hvilket var rigtig hyggeligt, idet mange af husene var pyntet op til jul og der var glade mennesker på gaden.

Nu hvor vinterkvartalet er startet, kommer der også gang i film-klubben på uni, hvor vi i aften skal se ”Into the Wild”. Senere følger bl.a. "Michael Clayton" og ”American Gangster” så det lover jo godt for at vi skulle kunne have en mening om de fleste af de Oscar-nominerede film inden uddelingen.

Ingen kommentarer: