26 april 2009

Vandreture i Cinque Terre


Selvom Cinque Terre bestemt også er et populært mål for en-dags besøgende som bare lige vil nyde livet i landsbyerne, er områdets virkelige trækplaster mulighederne for vandreture. Der er direkte stier mellem alle landsbyerne (de såkaldt lavtliggende stier) af varierende vanskelighed - nogle er meget lette (f.eks. den flisebelagte sti fra Riomaggiore til Manarola), andre moderat krævende (f.eks. fra Vernazza til Monterosso) - og hvis man er i nogenlunde form kan man vandre hele vejen fra Monterosso i nord til Riomaggiore i syd på en enkelt dag og stadig have god tid til at stoppe i landsbyerne på vejen for at holde frokost- og gelatopauser. Desværre var stien mellem Vernazza og Corniglia lukket pga. jordskred mens vi var der, så på den strækning måtte vi tage toget.


Selvom vi i høj grad nød vores ture på de lavtliggende stier, var det vores anden vandretur på en af de højtliggende stier som virkelig viste os hvad Cinque Terre har at byde naturelskere.

Egentlig havde vi først besluttet os for at vandre en langs en anden sti, men det viste sig umuligt at komme ind på den p.g.a. det samme jordskred - men hold da op, hvor var vi glade for at det endte med at blive den sti, det blev!?

Det var fuldstændigt fantastisk at stå langt oppe på bjergskråningen; midt i en vinmark med udsigt ned mod Corniglia og duften af citronlunde omkring os. Det var så fredfuldt og samtidigt oplivende at det står som det absolutte højdepunkt på en tur, der i øvrigt kun havde skønne oplevelser!


Dertil kom at stien selv var ganske afvekslende - stenbelagte trin gennem olivenlunde, grusstier gennem vinmarker, græsstier gennem skov, og brostensbelagt nær landsbyerne - hvilket selvfølgelig også gælder omgivelserne. Denne vandretur indeholdt alt hvad vores hjerter kunne begære!

Ingen kommentarer: