10 februar 2009

Parc aux Animaux


Efter at have boet her et halvt års tid opdagede vi, at en nærliggende park faktisk indeholder en lille dyrepark med kaniner, små ponyer, høns, påfugle mm. Efter et par besøg fandt vi så også frem til indelukket med bjerggeder (man kunne indvende at vi er lidt langsomme i optrækket...) og nu går vores søndagsvandringer af og til forbi dem. Udover at de i sig selv er nogle ret forunderlige dyr, skal de også have ros for at være væsentlig mere aktive end de vildsvin vi endnu ikke har set gøre andet end at ligge og snue rullet godt ind i lun halm.

Bjerggederne har et rigtig fint område med masser af sten, varierende niveauer og fremspring, og nogle hårdt prøvede træer, hvor de elegant hopper omkring. Der er tale om en udvidet familie med et par hanner, nogle hunner og et par kid. Alle har horn, men de optræder i mange størrelser og udformninger:

Og at horn kan være meget praktiske viste denne ged så tydeligt i søndags - men vi mener nok at der skal være god styr på finmotorikken:

Hvor bjerggederne måske ikke var specielt glade for netop vores besøg, så genså vi også en anden bekendt i dyreparken, nemlig havens tilsyneladende fastboende kat, og han kom glad mjavende hen for at blive kløet i sin overdådige pels:

Ingen kommentarer: