16 februar 2009

Radio Kalundborg

Hov, står der er gammeldags radio (bemærk at man kan stille ind på Radio Kalundborg!) der midt på Plainpalais? Næh, det er såmænd bare en af de utallige el-installationsbokse her i Genève der er blevet fint malet.

Så hvor det skorter temmelig meget på interessante eksempler til postkasse-temaet, kan vi her i stedet præsentere et udvalg af de malede el-bokse vi har set rundt omkring:


Nogle af dem har relation til stedet de er placeret; f.eks. står radiobil-kassen lige ved den plads hvor omrejsende tivolier bliver opstillet, men det er mere undtagelsen end reglen, for selvom giraffen nedenfor ser ud til at nippe af de levende omkringstående træer, er der altså ikke nogen zoo i nærheden.


Enkelte har da også mere direkte relation til Genève, som Jean Henry Dunant, grundlæggeren af Røde Kors:
Og naturligvis den skønne bjergged der står og minder om hvordan Schweiz ser ud udenfor de asfaltbelagte byområder:

Selvom de umalede el-bokse oftest er overdænget med graffiti, er det faktisk relativt få af de udsmykkede kasser der er påsprayet et 'tag', så vi overvejer om der generelt er glæde over udsmykningen i alle subkulturer eller om Genève bare bruger utrolig mange penge på at rense dem fra tid til anden. Sjove er de i hvert fald og bestemt meget pænere end de kedelige grå kasser.

Ingen kommentarer: