14 november 2007

SB er for Santa Barbara

Lisbeth har for ganske nyligt opdaget, at de ’alfabet-kriminalromaner’, som Sue Grafton skriver, faktisk finder sted her i Santa Barbara. Nysgerrigheden var vakt, og Lisbeth fik første bind i serien købt hjem - en ret letlæst men dog ganske underholdende sag, naturligvis især pga. steds-beskrivelserne.

Grafton lader godt nok sin privatdetektiv, Kinsey Millhone, bo i byen ’Santa Teresa’, men beskrivelserne af selve byen og bydelene ’Montebello’ og ’Horton Ravine’ passer meget præcist på både Santa Barbara og bydelene Montecito og Hope Ranch, og alle mindre lokale steder optræder ved deres eget navn (bl.a. Lompoc, Ventura og Thousand Oaks for de af jer der er lokalkendte).

Så hvis nogen har lyst til at læse en fiktions-beskrivelse af vores område er det bare med at hente ’A for Alibi’ på biblioteket.

Om Lisbeth når hele vejen igennem alfabetet – foreløbigt er udkommet til og med ’T’ – må tiden vist vise, men hun er da fristet til at læse et par bind mere for at se om byen fortsat bliver beskrevet mere eller mindre indirekte.

Ingen kommentarer: